Werkwijze

DE AANPAK

praktijk_1

In mijn praktijk werk ik met onderstaande behandelingen of een combinatie daarvan.

a. MASSAGE: hierdoor worden spieren ,pezen en gewrichten soepeler en kan het lichaam zich gaandeweg meer ontspannen. Ook dieperliggende spanningen kunnen aan de oppervlakte komen, geuit worden en zich oplossen.

b. SHIATSU: door met de duim en vingers druk uit te oefenen op de energiepunten volgens een nauwkeurig vastgesteld patroon kan de lichaamsenergie weer beter gaan stromen en  blokkades in de energie worden opgeheven.(waardoor o.a. pijn afneemt)

Gerichte behandeling van een aantal veel voorkomende klachten valt hieronder, zoals hoofdpijn, allergie, spijsverteringsproblemen, stress, rsi, koude handen/voeten, gebrek aan energie en aan weerstand, ademhalingsklachten, rugklachten, slaapstoornissen, etc.

shiatsu_2a

c. BEWEGINGS-, ADEM- en ONTSPANNINGSOEFENINGEN: ondersteunen de behandelingen en helpen om zelf ook te werken aan verbetering van het functioneren en afname van de klachten.

d. JIN- SHIN-DO: door het verbinden van punten op het lichaam wordt de energie in dieperliggende kanalen van het lichaam hersteld, waardoor hardnekkige klachten kunnen afnemen. Werkt o.a. bij: stress, depressiviteit, angst, onrust en andere psychosomatische klachten.

e. GESPREK: ook deze vorm van werken kan waardevol zijn als het gaat om: keuzen maken en doelen verhelderen in het leven, opkomen voor eigen behoeftes, eigen reactiepatronen onderzoeken, etc.