Massage

Massage heeft tot doel :

praktijk_2

Afvalstoffen af te voeren en ontspanning te bereiken van spieren, pezen en zenuwen. Dit geeft aan degene die gemasseerd wordt een plezierig ontspannen en zwaar (of licht ) gevoel. Pijn, ontstaan door verkramping van spieren en pezen en overbelasting van zenuwbanen, neemt af en kan geheel verdwijnen. Dit gaat gepaard met het loskomen van afvalstoffen, waardoor water drinken na een behandeling aan te bevelen is, zodat blaas en nieren worden gestimuleerd.

De technieken die worden gebruikt stammen uit de klassieke massage, waarop de fysiotherapie zich ook baseert. Dat betekent dat ik veel werk met strijkingen, knedingen, passief bewegen van lichaamsdelen om ze los te maken, rekkingen, kloppen en schudden. Belangrijk is dat er een goede afstemming ontstaat tussen de gemasseerde en mij als masseur: de sterkte van de druk,het ritme en tempo kan per persoon en per klacht verschillen.

praktijk_3 (1)

De massage kan gebruikt worden in combinatie met shiatsu. Daarnaast kan de massage als een aparte behandeling of ter ontspanning worden gegeven. Een massage van het hele lichaam neemt 1,5 uur. Ik werk met massageolie waaraan soms etherische oliën zijn toegevoegd om het resultaat te versterken. Tenzij huidallergische reacties ontstaan. In dat geval werk ik met neutrale oliën .